IFK Kungälv P12

Referat

Referat: Surte/Kareby Flick - IFK Kungälv

Målskyttar köpes!

Nja, så illa är det väl inte. Dock har vi ytterligare en gång förtvivlat svårt att få det ”rosa nystanet” över mållinjen. Jag tror inte vi är för partiska om vi säger att 4-4 hade varit ett spelmässigt rättvisande resultat, men förmågan att göra mål ingår ju som en del i spelet. Mycket annat gladde dock! Vi skapade väldigt mycket chanser matchen igenom, vilket egentligen är viktigare än att få dit bolluslingen. Gäller bara att tjejerna förstår att man kan göra en mycket bra match även om man inte vinner.
Det var den U12-matchen som haft högst tempo i år och tjejerna körde på! Mer max-åkningar än vanligt och därmed tröttare tjejer som själva kommer in för byte – precis som tränarna vill ha det. Håller vi denna fart i varje match, så kommer det bli en kul avslutning på säsongen.

Matchen i korthet: I matchens inledning vaskade vi fram två fina lägen med skott i kryssribban samt precis utanför klykan. Därefter stack killarna upp allt mer och träffade till slut det där krysset som vi siktat in oss på - 0-1.
Evelina S blir senare vår ”sniper” för dagen med ett fint mål i mitten av första halvlek - en halvlek som slutar 1-3 efter att vi oturligt träffat stolpen med en straff i slutminuten.
I andra halvlek tar vi över allt mer, men vi har inte riktigt marginalerna på vår sida och skjuter ett 10-tal skott utanför målburen. Halvleken slutar 0-1 och matchen därmed 1-4.
Sammanfattningsvis en väldigt trevlig match där bägge lagen spelade bra bandy. Vi ser fram emot en revanch-match mot IFKs killar till våren...då har vi justerat siktet.